Hej!

 

Jag heter Lennart Ljunggren, och jag driver BorättUpplysning.se. I mer än 20 år har jag arbetat med bostadsrättsfrågor. Jag har stött på och satt mig in i snart sagt alla frågor och problem som kan förekomma i en bostadsrättsförening.

 

Nu delar jag med mig av mina kunskaper och erfarenheter genom Styrelsetips, i våra kurser och utbildningar, och i Borätt-köparskolan.

 

De senaste åren har jag ägnat mycket tid åt frågan om det långsiktiga fastighetsunderhållet. Där har jag en ny metod, ett nytt beräkningssätt, som gör det lätt att avgöra om föreningens månadsavgift ligger "rätt", eller om den måste höjas, eller kanske kan sänkas. Att tolka årsredovisningar har blivit min specialitet!

 

En annan fråga som bekymrar mig är värderingen av bostadsrätter. Lägenheter i föreningar med ekonomiska problem säljs lika dyrt som lägenheter i välskötta och stabila föreningar. Allt beroende på att mäklarna undanhåller väsentlig information om föreningarnas ekonomi.

 

Särskilt nyproducerade och ombildade bostadsrättsföreningar kan bygga på rent bedrägliga kalkyler, trots intyg från Bolagsverket.

 

En bostadsrättsförenings skulder och ekonomiska situation måste spela en mycket större roll vid prissättningen av bostadsrätter. Föreningens skulder måste redovisas öppet!

 

Som bostadsköpare ska man i första hand leta bland bra och stabila föreningar, det blir i regel en bra affär. Problem-föreningar med stora skulder ska man däremot undvika, risken kan vara mycket hög.

 

Genom våra Betygslistor och betygsättningen av bostadsrättsföreningar är vi den enda aktör som på ett enkelt och begripligt sätt visar vilka bostadsrättsföreningarna man bör söka sig till, och vilka man ska undvika.

 

Hoppas du uppskattar vår hemsida !

BorättUpplysning Skåne

Ellips: Tillbaka
Ellips: Tillbaka