Nu öppnar vi igen!

Vi har en längre tid haft frågefunktionen avstängd, men nu öppnar vi igen. Ställ din fråga under rätt lektion, och var kortfattad. Vissa frågor kan vi dock inte besvara, t ex a ombyggnads- och renoveringsfrågor av teknisk art, eller konflikter grannar emellan.

Vi kommer även uppdatera våra lektioner, och komplettera med några nya. Vi tar tacksamt emot bidrag, Swishkonto 1233 943 693, du som uppskattar vår Borättköparskola!

Men framför allt glöm inte vår pålitliga Upplysningstjänst, om du står i begrepp att köpa bostadsrätt!

4 svar till “Nu öppnar vi igen!“

 1. Anonym skriver:

  Glädjande att se din sida fortfarande är vid liv.

  Om du sitter i styrelsen i en HSB-Brf så skulle jag tro att du fått tidningen ”HSB Uppdraget”. Läs på sidan 45 så ser du en HSB chef som pratar om ”underhålls- och amorteringsutrymme” som viktigt nyckeltal i årsredovisningen. Vet inte om begreppet/nyckeltalet är din idé eller ej, men om den är det verkar dina tankar ha spritt sig.

  • Tack för tipset! Jo, jag har också läst detta, och kan bara konstatera att det är taget / direkt kopierat från lektionerna på Borättköparskolan. Trots att allt vårt material är upphovsrättsskyddat, och begreppet ”underhålls-och amorteringsutrymmet” dessutom varumärkesskyddat. Vi kommer naturligtvis kontakta HSB och kräva rättning, och ersättning. Det är inte första gången tidningar och företag kopierar våra idéer. Samtidigt är det ju roligt att våra beräkningsteorier anammas av alltfler. Fortsättning följer…

 2. Peter skriver:

  Hej. Jag fick idag ett brev från vår styrelse:
  Enligt Bostadsrättslagen (BRL) (1991:614) 7 kap. 13 § har föreningen rätt att få tillträde till lägenheten för vissa ändamål. Styrelsen har därför beslutat att göra tillsyn av alla bostäder för att kontrollera lägenheternas skick. Vi kommer i god tid informera när den kommer att genomföras.

  Min fråga är om dom verkligen har rätt att klampa in hos mig och grannarna för att kolla lägenhetens skick. Har dom verkligen någonting med att göra vilket skick min bostadsrätt är? Då kan dom klampa in här flera gånger om året om de så har lust.

  Detta känns olustigt för mig. Behöver dom inte en bättre anledning för att få tillgång till folks hem?

  mvh Peter

  • Det är riktigt att föreningen har rätt att vid behov göra tillsyn av lägenheterna. Anledningen är att det finns installationer som föreningen ansvarar för, t ex värmeelement, ventilation, vatten och avlopp, fönster och balkong. Det ska ske i samförstånd med innehavaren, och ska vara motiverat. Bostadsrättshavare får inte hindra sådan tillsyn, det skulle i värsta fall kunna innebära uppsägning.

Lämna ett svar