33. Bra länkar om bostadsrätt

 

På nätet finns mycket information om bostadsrätt , en del riktigt bra, men mycket är också dåligt och amatörmässigt. Vi listar här de bästa sajterna om bostadsrätt. De flesta är innehållsrika och från professionella aktörer. Eftersom vissa sajter är ganska stora, länkar vi direkt till de viktiga bostadsrättsidorna.

OmBoende.se  är ett samarbete mellan statliga Boverket och Konsumentverket. Skall vara en kunskapskälla för allt som har med boendet att göra. Innehåller mest standardinformation.

HSB är en stor aktör på bostadsrättsmarknaden, och de har naturligtvis mycket information på sin hemsida, bl a. Bokunskap. För styrelsen finns en bra tidning Uppdraget.

Bostadsrätterna (fd SBC) är en annan stor aktör  som också har bra information om bostadsrätt och bostadsrättsköp. För styrelsen har de en bra tidning Bostadsrätterna DirektDe ligger också bakom en sk oberoende nämnd, Bostadsrättsnämnden,  som ger rekommendationer i tvister mellan borättsinnehavare och styrelser. SBC som företag finns kvar, men handhar enbart teknisk och ekonomisk förvaltning.

Bobättre är en mycket bra tidning för bostadsrättsstyrelser. För bostadsrättsinnehavare är deras hemsida bäst, t ex Bostadsrätt från A till Ö samt länkar till lagar och förordningar.

Tidningen Borätt är också en bra tidning, men mest för styrelsen, Hemsida på nätet Borättforum.

Allt om Bostadsrätt är också en bra tidning för styrelsen, med stor inriktning på olika rättsfall. Deras specialnummer “Bostadsrätts-handboken” och “Styrelse-handboken” rekommenderas!

FMI – Fastighetsmäklarinspektionen är en statlig tillsynsmyndighet (fd Fastighetsmäklarnämnden). De har en del bra information och checklistor som rör relationen mäklare – bostadsköpare.

Hyresnämnden, den del av domstolsverket som handlägger tvister mellan borättsinnehavare och styrelser. Har nu skaffat sig en egen bra hemsida.

Sverker Thorslund, tidigare bostadsexpert på Konsumentverket, delar med sig av sina bästa råd.

 

Allt om bostadsrätt är ett mycket stort fråge- och diskussionsforum, som avhandlar kniviga frågor bland styrelser och bostadsrättsinnehavare. Ett forum där vi själva deltar i ibland. Innehåller också mycket fakta.

Och naturligtvis Borätt-köparskolan, vår egen stora sajt för dig som ska köpa bostadsrätt, det är den du läser just nu!  Och vår hemsida,  Borättupplysning.se, och Styrelsetips.

 

(uppdaterad dec 2013)

© Borättupplysning Skåne

One Response to “33. Bra länkar om bostadsrätt”

 1. Richard skriver:

  Hej!
  Om man ska flytta eller liknande och tittar runt lite i andra kommuner så tycker jag man ska passa på att kolla vad man får ut i lön efter skatt samtidigt!

  Jag bor själv 200 meter från kommungränsen mellan stockholm och huddinge, med det negativa resultatet att jag får betala 3% mer av min lön i skatt (kommunalskatt) än om jag bott i Stockholm’s kommun.

  Här kan man räkna på lönen:
  http://statsskuld.se/berakna-nettolon

  Tror det är värt att ta en titt där. Finns lite annat skoj också.

Leave a Reply